ingrediënten
800 gram wortelen
1 courgette
1 bosje verse koriander
1 theelepel korianderzaad
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
zout
peper
bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein. Maak de wortelen en de courgette schoon. Snijd ze in plakjes.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, de wortelen en de courgette toe.
Schenk er zo veel water bij tot de groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje en het korianderzaad toe.
Breng het water aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Maak ondertussen de koriander schoon. Houd wat koriander apart voor de garnering.
Pureer de groenten met de verse koriander tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep en garneer de koriander.